Ads Top

VodafoneZiggo test Docsis 4.0

VodafoneZiggo heeft naar eigen zeggen als eerste bedrijf in de wereld een Docsis 4.0 test gedaan via het live Ziggo-netwerk. Voor klanten komt deze netwerkcapaciteit de komende jaren beschikbaar.

De Docsis 4.0 test vond plaats in de VodafoneZiggo TEC Campus in Amsterdam. Op deze plek leidt VodafoneZiggo zijn monteurs op en probeert hier netwerkinnovaties uit.
 
Het bedrijf zegt dat met deze standaard video streamen en gamen thuis mogelijk is met meerdere mensen tegelijk, en in een groot ziekenhuis met meerdere afdelingen digitaal kan worden samengewerkt. Ook kunnen 80 mensen tegelijk vergaderen via MS Teams en 40 mensen tegelijk televisiekijken in 4K-kwaliteit.

VodafoneZiggo heeft landelijk ruim 40.000 km glasvezel. De afstand die het internetsignaal aflegt, gaat voor het grootste deel via dit netwerk. Het laatste stuk naar de klant gaat via de kabel. Daarvoor gebruikt VodafoneZiggo al jaren Docsis-technologie.

Sinds 2019 voerde het bedrijf de laatste Docsis 3.1 -standaard stapsgewijs in. Daarna konden klanten kiezen voor Ziggo Internet abonnement met een downloadsnelheid van 1 Gbit/s.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.