Ads Top

9000 huishoudens in Oegstgeest krijgen glasvezel

In Oegstgeest krijgen 9.000 adressen toegang tot supersnel internet via glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. Naar verwachting kunnen de eerste adressen, bestaande uit huishoudens en ondernemers, vanaf september 2023 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps).

De in totaal 9.000 adressen zijn verdeeld over de wijken De Morsebel, Haaswijk, Voscuyl, Bloemenbuurt, Oudenhof, Oranje Nassau, Poelgeest en Rhijngeest. De werkzaamheden beginnen in juni 2023 en bewoners en ondernemers worden door T-Mobile en Open Dutch Fiber geïnformeerd over deze werkzaamheden. Voor bewoners en ondernemers die op de hoogte willen blijven van het aanlegproces en meer willen weten over de specifieke gebieden in Oegstgeest is een speciale pagina ontwikkeld met meer informatie.

T-Mobile werkt samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen adressen. Daarbij wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Wanneer mogelijk en betaalbaar, maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.