Ads Top

Devolo introduceert nieuwe WiFi 6 mesh-kits

Netwerkexpert devolo maakt het opnieuw gemakkelijker om elk draadloos thuisnetwerk uit te breiden. In de online shop van het Duitse bedrijf zijn de huidige WiFi 6 Repeaters vanaf nu verkrijgbaar in exclusieve bundels.

Deze complete pakketten geven gebruikers alles wat ze nodig hebben voor mesh-WiFi die zowel snel als betrouwbaar is – en helpen hen tegelijkertijd om geld te besparen.

De WiFi 6-standaard, in technische termen bekend als IEEE 802.11ax, is in 2019 aangenomen door de Wi-Fi Alliance. Het behoort nu tot de standaarduitrusting van kwaliteitsvolle WiFi-hardware en zorgt voor betere prestaties van het thuisnetwerk. WiFi 6 toont zijn kracht vooral in huishoudens waar meerdere apparaten tegelijkertijd online verbonden zijn, bijvoorbeeld wanneer er gedurende de dag videostreams, online vergaderingen en gamesessies parallel aan elkaar lopen.

Een van de redenen dat WiFi 6 over die kracht beschikt, is OFDMA (Orthogonal Frequency Division Multiple Access). Deze  techniek maakt het mogelijk om datastromen te verdelen terwijl datapakketten tegelijkertijd naar meerdere ontvangers worden verzonden. Bovendien regelt en verbetert MU-MIMO (Multi-User Multiple Input Multiple Output) de gelijktijdige levering van gegevens aan verschillende ontvangers, zodat de beschikbare WiFi-bandbreedte maximaal wordt benut. Hierdoor voorkomt WiFi 6 bijvoorbeeld dat het netwerk wordt vertraagd door huishoudelijke apparaten die vaak kleine datapakketjes verzenden en ontvangen. Tegelijkertijd zorgt de standaard goed voor de accu’s en batterijen van apparaten die niet continu met het internet verbonden hoeven te zijn. Deze worden door middel van de Target Wake Time (TWT) langer in de slaapstand gezet en besparen zo hun energie.

Naast dit alles heeft WiFi 6 een krachtigere overdrachtssnelheid. Door de 1024-QAM modulatie (10-bit) kan WiFi 6 meer tekens verzenden dan zijn voorgangers. Extra prestatieverhoging komt ook via BSS colouring (Basic Service Set Colouring). Deze technologie is vooral fijn voor gebruikers die in dichtbevolkte gebieden zoals steden wonen. Oudere draadloze netwerken in dergelijke gebieden vertragen elkaar namelijk vaak als hun signalen elkaar in de weg zitten. BSS colouring verbetert de werking van WiFi 6-netwerken op hetzelfde draadloze kanaal en vermindert daardoor vertragingen en verbrekingen van de verbinding.

Naast de WiFi 6-standaard bieden de repeater-modellen van devolo bovendien een mesh-functie. Mesh-WiFi is in essentie een draadloze LAN-verbinding bestaande uit meerdere access points die nauw met elkaar verbonden zijn en slim samenwerken.

Kenmerkend voor devolo is dat de repeaters zonder enige technische kennis zijn op te zetten, dat je ze zeer eenvoudig kunt bedienen en dat ze compatibel zijn met alle gangbare routers en WiFi-apparaten. De installatie is een eitje dankzij de WPS-functie – zonder dat enige voorkennis nodig is, gaat dit in een handomdraai met een druk op de knop. De toegangsgegevens van de router worden daarbij gewoon overgenomen. Er hoeft dus geen nieuw WiFi-wachtwoord op de clients te worden opgeslagen, omdat alle WiFi-hotspots dezelfde naam en hetzelfde wachtwoord gebruiken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.