Ads Top

Aanleg glasvezel in de gemeente Alblasserdam

De gemeente Alblasserdam is al enige tijd bezig om glasvezel voor alle burgers en bedrijven mogelijk te maken. Glasvezel kent vele voordelen; zo ontvangen huishoudens en bedrijven via glasvezel sneller internet, televisie en telefonie en is de up- en downloadsnelheid gelijk. Interactieve communicatie loopt hierdoor ongestoord, snel en efficiënt.

Deze factoren dragen vervolgens weer bij aan de leefbaarheid, vitaliteit en aan de bruisende economie van een gemeente. Of je nu in het centrum van een stad of in het buitengebied woont of werkt; je ontkomt niet aan de noodzaak van een goede en snelle internetverbinding.

Zorg op afstand, vergaderen op afstand, verkeersmanagementsystemen, slimme verlichtingen en social media zijn actuele zaken waar snel internet voor nodig is. De gemeente heeft via de

Na gesprekken met meerdere telecombedrijven heeft de gemeente Alblasserdam een overeenkomst gesloten met Delta Fiber, omdat zij bereid waren alle woningen in de kernen, buitengebieden en bedrijventerreinen te voorzien van glasvezel. Dat glasvezel voor alle burgers en bedrijven beschikbaar wordt, was voor het College van B&W een belangrijk uitgangspunt om te voorkomen dat gebieden worden overgeslagen. Hiermee heeft de gemeente haar doelstelling bereikt waarbij een netwerk wordt aangelegd waarmee burgers en bedrijven kunnen kiezen uit meerdere aanbieders van diensten voor internet en televisie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.