Ads Top

FiberNL maakt gratis glasvezelverbinding voor onderwijs mogelijk

FiberNL, de volledig onafhankelijke Nederlandse aanbieder van internet, telefonie en televisie via het glasvezelnetwerk, biedt scholen een kosteloze glasvezelverbinding. Scholen krijgen de beschikking over deze gratis glasvezelverbinding als een minimumaantal ouders of personeelsleden een thuisabonnement afsluit. FiberNL wil met dit initiatief het onderwijs, dat een groeiende behoefte heeft aan snel internet, voorzien van een goed glasvezelnetwerk en geavanceerde diensten.

Afgelopen week waarschuwde de PO-Raad dat basisscholen zo snel mogelijk geld moeten krijgen om glasvezelverbindingen aan te schaffen. Op dit moment heeft 59 procent van de basisscholen geen glasvezelverbinding. Dat beperkt scholen bij verschillende onderwijsactiviteiten. In het onderwijs is er steeds meer datagebruik en de wettelijk opgelegde digitale eindtoets in 2018 maakt een snelle glasvezelverbinding onontbeerlijk. Met een glasvezelverbinding zijn scholen verzekerd van snel en betrouwbaar internet en aanvullende diensten, zoals telefonie en televisie.

 Naast scholen wil FiberNL dat andere non-profitorganisaties ook over een snelle internetverbinding kunnen beschikken. Bij een non-profitorganisatie als een zorginstelling levert Fiber Nederland een gratis verbinding voor de openbare ruimtes, wanneer bewoners zich bijvoorbeeld inschrijven voor de internet, tv- en telefonieservice van het bedrijf op hun kamer.

Het is niet voor het eerst dat FiberNL maatschappelijk actief is. Het bedrijf werkte in het verleden al samen met Plan Nederland en de Stichting Feedback, en heeft eerder al een aantal bejaardenhuizen en (sport)verenigingen kosteloos op glasvezel aangesloten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.