Ads Top

Meer dan een miljoen huishoudens heeft een glasvezelaansluiting voor internet

In het derde kwartaal van 2016 maken voor het eerst meer dan één miljoen huishoudens gebruik van een glasvezelverbinding voor de levering van telecomdiensten zoals internet, bellen, en televisie. Via een glasvezelverbinding kunnen consumenten bij sommige aanbieders abonnementen afnemen met internetsnelheden tot maximaal 1000 Mbit/s.

Daarmee is de maximale snelheid van een glasvezelverbinding hoger dan die van een koperlijn of een kabelaansluiting. Overigens bieden niet alle aanbieders deze maximale snelheid. Huishoudens die kunnen kiezen voor supersnel internet via glasvezel, kiezen lang niet altijd voor het snelste en duurste abonnement. Een grote groep is tevreden met een goedkoper glasvezelabonnement met een internetsnelheid tussen de 30-100Mbit/s.

Zakelijke klanten kiezen wel steeds vaker voor supersnelle glasvezelverbinding met breedbandsnelheden tot 100 Gbit/s. Zo kunnen zij gebruik maken van  hoogwaardige telecomdiensten als clouddiensten of het ontsluiten van meerdere vestigingen. Het aantal glasvezelaansluitingen bij zakelijke klanten is dit kwartaal gestegen van 75.000 naar 78.000. Dit komt vooral door het aantal glasvezelaansluitingen dat Vodafone en Tele2 inkopen bij KPN en Eurofiber.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.