Ads Top

Twente voert weer actie voor glasvezel

Het vertrek van Ziggo in grote gedeeltes van Twente leidde een jaar geleden tot grote onvrede bij veel Twentenaren. Het collectief werd als reactie hierop opgericht met als doel het aantal glasvezelaanbieders op het Cogas netwerk te vergroten. Meer dan 3000 Twentenaren tekenden de petitie om bij de internetaanbieders een lagere prijs te bedingen én meer keuzevrijheid te krijgen op glasvezel. Het collectief zorgde voor een gebundelde stem wat resulteerde in lagere prijzen en een eerste uitdager van Caiway op glasvezel. Op veler verzoek is Twente Kiest Zelf wederom actief voor de belangen van Twente.

Momenteel is het de beurt aan de buitengebieden, zoals Dinkelland, die bij een minimale afname van 50 procent ook glasvezel aangelegd krijgen. Een logische stap is om wederom de vraag te bundelen en een lagere prijs te bedingen. Daarnaast lopen de jaarcontracten van alle 80.000 overgestapte huishoudens binnenkort af en is de roep naar bekende spelers, zoals KPN en Tele2, onverminderd groot.

Namens alle ingeschrevenen zal Twente Kiest Zelf nieuwe aanbieders aansporen aan te sluiten op het Cogas netwerk. Verder zal een nieuwe veiling worden georganiseerd om hoge kortingen op de bestaande glasvezelpakketten te onderhandelen. Inschrijven kan tot 31 december 2015 via www.twentekiestzelf.nl.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.