Ads Top

Flevoland koploper in glasvezel

Het glasvezelnetwerk van Reggefiber in Flevoland is het afgelopen jaar met bijna 20% gegroeid. Hiermee beschikt al ruim 60% van de huishoudens over een glasvezelaansluiting en gaat Flevoland aan kop van de provincies in Nederland. Inmiddels ligt er al ruim 1.800 kilometer glasvezel in de bodem van Flevoland.

Flevoland was één van de eerste provincies die over een glasvezelnetwerk beschikten. In de gemeenten Dronten en Zeewolde ligt al sinds 2009 een glasvezelnetwerk en intussen maakt bijna de helft van de huishoudens binnen de aansluitgebieden in deze gemeenten gebruik van de eigen glasvezelaansluiting. Ook Almere, Almere-Buiten, Almere-Haven, Almere Poort, Biddinghuizen, Swifterbant en verschillende wijken in Lelystad beschikken over een glasvezelnetwerk.

Voor wat betreft de snelheid van de glasvezelverbinding is buurtschap Ketelhaven, onderdeel van de gemeente Dronten, niet alleen in Flevoland, maar in heel Nederland koploper. Bijna 92% van de huishoudens heeft namelijk een glasvezelabonnement met minstens 100MB aan up- en downloadsnelheid.

In de toekomst krijgen meer plaatsen in Flevoland de beschikking over hun eigen glasvezelnetwerk. Op Urk zijn de werkzaamheden inmiddels in volle gang en maken de eerste huishoudens al gebruik van hun eigen glasvezelaansluiting. De verwachting is dat eind oktober alle huishoudens op Urk aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk. Ook in Lelystad, in de wijken Landerijen en Waterwijk, zijn de aanlegwerkzaamheden bezig.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.