Ads Top

Bijna 10.000 kilometer glasvezel in Gelderse en Overijsselse grond

Het glasvezelnetwerk van Reggefiber in Gelderland en Overijssel is het afgelopen jaar met 44% gegroeid. In de twee provincies ligt bijna 10.000 kilometer glasvezel in de grond. Dit is ruim een derde van het totaal aantal kilometer glasvezel in heel Nederland dat Reggefiber heeft aangelegd.

Inmiddels is bijna 37% van de huishoudens in de twee provincies verglaasd. Gelderland en Overijssel behoren hiermee tot de koplopers in Nederland, alleen in de provincie Flevoland zijn verhoudingsgewijs nog meer woningen aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Reggefiber merkt dat met name in de kleinere dorpen in Gelderland en Overijssel veel huishoudens gebruik maken van hun glasvezelaansluiting. Zo maakt in Aalten, Brummen en Lochem al bijna 60% van de huishoudens iedere dag gebruik van hun glasvezelverbinding.

Op dit moment zijn de aanlegwerkzaamheden in Doetinchem-Noord, Apeldoorn Welgelegen, Zwolle Stadshagen, Rheden, Dieren, Hellendoorn en Nijverdal in volle gang. Dit betekent dat nog eens 44.000 huishoudens worden aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Deze ontwikkeling sluit aan bij de trend in het huidige digitale tijdperk waarbij de rol van dataverkeer in het dagelijks leven steeds groter wordt. Er wordt vaker, zowel thuis als op kantoor, in de cloud gewerkt. Ook zijn Nederlanders dagelijks op sociale netwerken te vinden en is televisie kijken via video-on-demand, zoals bijvoorbeeld UitzendingGemist en Netflix, inmiddels gemeengoed. Maar behalve thuis, komen er ook steeds meer zakelijke toepassingen zoals online consulten in de zorg en video conferencing.

1 opmerking:

  1. Heel erg mooi dat het overal aangesloten word en dat het in zo'n rap tempo gaat. Alleen wel jammer dat ze in Zutphen maar geen glasvezel willen aanleggen. Terwijl ook in Zutphen genoeg mensen zullen zijn die er interesse in hebben. Ik denk dat ik niet meer kan doen dan overal aangeven dat ik graag glasvezel internet, tv en telefonie wil en dat ik verder maar rustig moet afwachten tot het hier ooit ook eens aangelegd word.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.