Ads Top

Freedom stoot KPN van troon en is ‘Beste Alles-in-1 Provider’ volgens test Consumentenbond

Freedom Internet is voor de derde keer door de Consumentenbond uitgeroepen tot ‘Beste Alles-in-1 Provider’. Met een testoordeel score van 8 stoot Freedom de nummer 1 van de afgelopen tijd – KPN - van de troon.

Freedom Internet is een provider die is opgericht nadat KPN een aantal jaren geleden besloot de stekker uit XS4ALL te trekken.

Freedom Internet is meer dan alleen een provider die klanten van internet, televisie en bellen voorziet en dat weet de klant ook.

Freedom Internet is mede opgericht dankzij een grote achterban van klanten, founding members en crowdfunders. In 2019 kon de provider van start dankzij een startkapitaal van 2,5 miljoen euro dat zij binnen maar liefst 3 dagen ophaalden tijdens een crowdfunding. Ook kon een grote groep founding members voor een kleine prijs een mailaccount aanschaften.

Om verder te kunnen groeien startte Freedom in 2022 en 2023 nogmaals een crowdfunding. Dit keer ging het echter niet om een lening maar werden er aandelen verkocht zonder stemrecht. De provider hanteert een businessmodel waarbij nieuwe klanten vooruit worden gefinancierd. Kosten voor het modem, het merendeel van de kosten voor een monteur en de kosten voor het netwerk worden gedragen door de provider. Dat betekent dat een klant pas geld gaat opleveren na minstens 18 maanden. De tweede en derde crowdfunding waren daarom nodig om verder te kunnen groeien. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.