Ads Top

Bij 4,26 miljoen huishoudens ligt een glasvezelkabel

In het derde kwartaal is bij 175.000 huishoudens een nieuwe glasvezelverbinding aangelegd. Er ligt nu bij ruim 4,26 miljoen huishoudens een glasvezelkabel tot aan de meterkast, zo blijkt uit cijfers van ACM. Daarvan hebben er 1,8 miljoen ook een internetabonnement via glasvezel; 18.000 meer dan in het voorgaande kwartaal. Het aantal abonnementen voor breedbandinternet (100 Mbps of sneller) via een koperverbinding daalde met 4000 naar op 2,3 miljoen, en via de kabel met 13 duizend naar 3,48 miljoen.

De marktaandelen van de aanbieders van breedbandinternet zijn ongewijzigd gebleven. KPN en VodafoneZiggo blijven de grootste aanbieders met marktaandelen van 35 tot 45 procent. T-Mobile heeft een marktaandeel van tussen de 5 en 10 procent en Delta Fiber tussen de 0 en 5 procent.
 
Steeds meer consumenten maken gebruik van bundels waarin een mobiel abonnement wordt gecombineerd met een vast abonnement voor bijvoorbeeld telefonie, televisie of internet. Het aantal bundels met vaste en mobiele diensten steeg in het derde kwartaal met 7 procent naar 3,2 miljoen. Daarentegen daalde het aantal bundels met vaste diensten zonder mobiel tot 3,8 miljoen (-5,3 procent).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.