Ads Top

Proximus voorziet meer dan 60.000 woningen en bedrijven in de Vlaamse Rand van een fiberaansluiting tegen 2023


Op een bijeenkomst in de gebouwen van Living Tomorrow stelde Proximus vandaag zijn plannen voor de uitrol van zijn open fibernetwerk in de Vlaamse Rand rond Brussel voor.

Naast een stand van zaken over de uitrol in Vilvoorde, gestart in 2019, gaf CTO Geert Standaert ook toelichting bij de geplande uitrol in Grimbergen, Machelen, Zaventem, Kraainem, Wezembeek-Oppem en Tervuren.

In de komende twee jaar zal Proximus ruim 60.000 woningen en bedrijven in deze zeven gemeenten van een fiberaansluiting voorzien.

Vijf jaar geleden kondigde Proximus daarom het investeringsplan 'Fiber voor België' aan, met de bedoeling fiber uit te rollen naar het merendeel van de bedrijven en stedelijke centra in België. In 2020 volgde een aanzienlijke versnelling en uitbreiding van het project, ondersteund door de oprichting van de joint ventures Fiberklaar in Vlaanderen en Unifiber in Wallonië. De beoogde dekkingsgraad werd opgetrokken, met als uiteindelijk doel minstens 70 procent van de Belgische bevolking te bestrijken tegen 2028.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.