Ads Top

4 procent huishoudens kiest bij overstap voor internet van 1 Gbps

Vier procent van alle Nederlandse huishoudens die sinds juli 2019 een nieuw abonnement op vast internet heeft afgesloten, koos voor een downloadsnelheid van 1 Gbps.

Een tienvoud hiervan koos bij een nieuw vast-internetabonnement voor een aanbod met een snelheid van 31-100 Mbps. Dat blijkt uit recent onderzoek van Telecompaper.

Nog altijd gaat bijna een kwart van de Nederlandse huishoudens bij de keuze voor een nieuw vast-internetabonnement voor een downloadsnelheid van minder dan 30 Mbps. Dat kan niet te maken hebben met beperkte beschikbaarheid van abonnementen met een hogere downloadsnelheid.

Toch gaan de meeste huishoudens die sinds juli vorig jaar een nieuw abonnement voor vast internet afsloten, voor downloadsnelheden die inmiddels gemeengoed zijn. 58 procent koos voor 31-250 Mbps, dat in heel Nederland al via VDSL, kabel én FTTH worden aangeboden. Nog eens 14 procent van de Nederlandse huishoudens koos sinds vorig jaar juli voor een abonnement met nog hogere downloadsnelheden: 250-999 Mbps.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.