Ads Top

Proximus vertienvoudigt de capaciteit van zijn transportnetwerk

Proximus investeert 'massief' in de modernisering van zijn transportnetwerk dat al zijn sites en gecentraliseerde serviceplatformen met elkaar verbindt. Met zijn TITAN-project anticipeert Proximus op de aanhoudende exponentiële stijging van het dataverkeer en versterkt het de ruggengraat van zijn netwerk voor het volgende decennium. De volledige migratie van alle vaste en mobiele spraak- en datadiensten naar de nieuwe infrastructuur is al begonnen en loopt tot in 2021.

De verwachting is dat het verkeer in het komende decennium zal vertienvoudigen onder impuls van enerzijds video-, streaming-, audio- en clouddiensten, en anderzijds de verdere groei van het aantal toestellen, waarvan de werking hogere snelheden vereist.

Om de migratie naar zijn nieuwe TITAN-netwerk tot een goed einde te brengen, plant Proximus een geleidelijke vervanging van bijna 800 grote transmissieknooppunten en de heraansluiting van 50.000 glasvezelverbindingen in 600 gebouwen. Deze infrastructuurwerken worden gespreid over de periode 2018-2021.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.