Ads Top

XS4ALL blijft meest aanbevolen alles-in-1 aanbieder

XS4ALL werd in de tweede helft van 2017 voor de vierde maal op rij het meest aanbevolen door zijn triple-play klanten. Dat blijkt uit de nieuwste 'Word of Mouth score' (WoM-score) van Telecompaper over de markt voor triple-play aanbieders. Nieuw is Kliksafe op de tweede plaats, terwijl Delta en KPN naar elkaar toe schuiven op plek drie en vier.

Ruim driekwart van de triple-play klanten van XS4ALL beveelt deze aanbieder aan bij onder meer familie, vrienden en/of collega's. Reden zijn de betrouwbaarheid en de kwaliteit van de verbinding en het bereik. Bij moederbedrijf KPN worden dezelfde punten geroemd door de klanten, zij het in iets mindere mate.

Kliksafe is nieuw in de lijst en scoort direct een tweede plek. Hoewel deze speler niet behoort tot de grootste tien triple play spelers, wordt hij wel meegenomen in het onderzoek. 72 procent van de klanten raadt Kliksafe aan. Dit doen zij vooral vanwege de betrouwbaarheid, houding van medewerkers en de klantenservice in het bijzonder.

De derde positie wordt ingenomen door de Zeeuwse aanbieder Delta, die zijn zogenoemde WoM-score in vergelijking met de eerste jaarhelft wel met vijf procentpunten zag dalen naar 66. De WoM-score van KPN steeg juist met vier procentpunten naar 65, waardoor beide partijen nu dicht bij elkaar staan. KPN-klanten zijn het minst tevreden over de prijs.

Telfort completeert de top vijf met een score van 55, drie procentpunten lager dan bij de vorige meting. Telfort zou zijn WoM-score kunnen verbeteren door de prijs, kwaliteit van verbinding en bereik te verbeteren, alsmede het reactievermogen bij storingen.

Caiway blijft op de op één na laatste plek staan, maar zag zijn score wel met acht procentpunten stijgen naar 48. Daarmee staat de ISP nu net achter T-Mobile Thuis (WoM: 49).

Online.nl ziet zijn score onderuitgaan naar 31, waar dit bij de vorige meting nog 40 was. Dit betekent dat minder dan een derde van alle klanten van Online.nl dermate positief is dat zij hun provider aan zouden bevelen aan anderen. Klanten van Online.nl zijn vooral ontevreden over de betrouwbaarheid en kwaliteit van verbinding en bereik.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.