Ads Top

Twee derde bedrijven heeft snel internet

Van de Nederlandse bedrijven had twee derde in 2017 een snelle internetverbinding van meer dan 30 Megabit per seconde. Vijf jaar eerder was dit nog iets meer dan een derde, zo blijkt uit cijfers van CBS.

Het aandeel ondernemingen met een snelle vaste internetverbinding van minimaal 30 Mbps steeg tussen 2012 en 2017 van 36 naar 67 procent. Maar vooral het aandeel bedrijven met een internetverbinding van 100 Mbps of meer groeide hard; van 8 naar 28 procent. Het aandeel bedrijven met een langzame verbinding (minder dan 10 Megabit/s) nam in dezelfde periode af van 32 naar 13 procent.

Het zijn vooral de bedrijven in de telecommunicatie, uitgeverijen, film en radio en de IT-dienstverlening die het vaakst een snelle internetverbinding hebben. In deze bedrijfstakken hadden 9 op de 10 bedrijven een verbinding van 30 Mbps of meer.

Nederland behoort in de EU tot de kopgroep van landen met bedrijven die beschikking hebben over snel internet van ten minste 30 Mbps. Nederland komt op de derde plaats. Als gekeken wordt naar het aandeel bedrijven met een internetsnelheid van 100 Mbps of meer, dan moet Nederland meer landen voor laten gaan, waaronder Portugal en Litouwen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.