Ads Top

Glasvezelgebruik in noordelijke provincies met bijna 50 procent gestegen

Het afgelopen jaar is het glasvezelgebruik in de noordelijke provincies aanzienlijk gestegen met bijna 50 procent. Drenthe is van de noordelijke provincies koploper in de adoptie van glasvezel: bijna één op de drie huishoudens maakt gebruik van een eigen glasvezelaansluiting. En dit aantal blijft groeien, want de komende tijd worden ook Coevorden, Emmen-Zuid en Hoogeveen-West op het glasvezelnetwerk van Reggefiber aangesloten.
Inmiddels hebben meer dan 60.000 huishoudens in Drenthe een eigen glasvezelaansluiting in huis. In de provincie zijn 25 plaatsen voorzien van een glasvezelnetwerk, waaronder Beilen, Meppel, Westerbork, Klazienaveen, Zuidlaren en Roden. Met name in de dorpen rondom Emmen is het gebruik van glasvezel hoog: bijna de helft van de huishoudens maakt hier al gebruik van de aansluiting.
Van de noordelijke provincies volgt Friesland na Drenthe op de twee plek: ruim een op de vijf huishoudens beschikt in Friesland over een eigen glasvezelaansluiting. De gemeente Leeuwarden heeft het grootste aandeel in dit percentage: maar liefst 82% van de stad is al verglaasd. Groningen volgt op de derde plek met glasvezelaansluitingen in Leek, Tolbert en Marum.
In de toekomst krijgen steeds meer gemeenten in het noorden de beschikking over een glasvezelnetwerk. Een ontwikkeling die aansluit bij de trend in het huidige digitale tijdperk waarbij de rol van dataverkeer in het dagelijks leven steeds groter wordt. Er wordt vaker zowel thuis als op kantoor in de cloud gewerkt. Ook zijn Nederlanders dagelijks op sociale netwerken te vinden en is televisie kijken via video-on-demand inmiddels gemeengoed. Maar behalve thuis, komen er ook steeds meer online oplossingen in professionele context, zoals video-consulten in de zorg.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.