Ads Top

Draka verdubbelt snelheid van blazen glasvezelkabels

Draka Communications, een der belangrijkste producenten en leveranciers van (glasvezel)kabels, heeft grote vooruitgang geboekt in de aanleg van glasvezelkabel tot-in-huis (FttH). Draka, pionier in het ‘blazen’ van kabels door leidingen, heeft deze techniek nog verder verbeterd. De snelheid of capaciteit van kabels (aanleggen) wordt daarmee in één klap verdubbeld. Draka Ready-Connect Duplex kan nu twee buigbestendige (BendBrightXS) kabels gelijktijdig door microbuizen blazen tot het aansluitpunt in huis. De doelmatigheid en snelheid zijn daarmee op een nog hoger niveau gebracht. De oplossing brengt het aantal noodzakelijke installateursbezoeken aan huis terug tot slechts één. Dit bespaart tijd, kosten en hinder.
Ready-Connect is de naam van de techniek waarmee kabels met voorgemonteerde connectordelen een kilometer ver door kleine geleidebuizen kunnen worden geblazen. Aan het eind, in huis of bedrijfspand – dat kunnen wel 50 adressen per keer zijn – hoeft de connector nog alleen maar aan de contactdoos te worden geklikt. Doordat op locatie geen handmatige lassen, splitsingen of complexe montagehandelingen meer behoeven te worden uitgevoerd, is de kans op fouten en storingen sterk verminderd.
Draka schat dat alle voordelen in tijd, opslagruimte en arbeidskosten in deze fase van de aanleg een besparing van 50% kunnen opleveren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.