Ads Top

Solcon op CAI Harderwijk

Solcon levert als eerste Internet Service Provider haar diensten op het kabelnetwerk. Dit gebeurt in Harderwijk, waar CAI Harderwijk als eerste kabelleverancier het netwerk openstelt voor derden. Solcon levert op dit moment nog internetdiensten via de concurrerende netwerken van de kabel, voornamelijk ADSL en glasvezel. Volgens Solcon-directeur Peter van der Vlies is de stap die Solcon hiermee zet vrij logisch. "We zijn in de eerste plaats een leverancier van diensten en zoeken daarvoor een zo breed mogelijke dekking, bij voorkeur via glasvezel. Een tussenvorm zoals in Harderwijk is voor ons een goede oplossing. De kabel in Harderwijk heeft voor ons toegevoegde waarde door de hoge symmetrische snelheden van 100 Mb upload en download. Je benadert hierbij de beleving van glasvezel. We kunnen op termijn in Harderwijk toewerken naar een daadwerkelijke verglazing. Dit was ook onze voorwaarde aan CAI Harderwijk om deel te nemen aan het project.''
De samenwerking tussen Solcon en CAI Harderwijk is de voorbode van ontwikkelingen die op dit moment gaande zijn rond het openstellen van de netwerken van de grotere kabelleveranciers Ziggo en UPC. Van der Vlies. ,,Wij juichen dit alleen maar toe. Bij de glasvezeltrajecten waarbij we betrokken zijn, zie je dat een open structuur werkt. Je benut zo de toegevoegde waarde die deze netwerken kunnen hebben optimaal. De constructie in Harderwijk is een prima tussenstap en past in onze ambities om de komende jaren een vooraanstaande rol te spelen bij de verglazing van een groot gedeelte van Flevoland en de Veluwe.''
CAI Harderwijk is het eerste kabelbedrijf in Nederland dat het netwerk volledig transparant houdt voor derden. Dit gaat gepaard met de implementatie van een nieuwe technologie waarbij met name de hogere uploadsnelheden de grote winst zijn. Het aanbod geldt voor vrijwel alle huishoudens en bedrijven in Harderwijk en Hierden. Extra graafwerkzaamheden zijn voorlopig niet nodig voor het project waardoor het nieuwe netwerk direct na de zomer al in gebruik kan worden genomen. Edo Kweldam, directeur van CAI Harderwijk, benadrukt het unicum van het project. ,,We zijn het eerste kabelbedrijf dat het netwerk zo openstelt. Niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk. We scheppen ook daadwerkelijk in de infrastructuur de mogelijkheden voor derden. Solcon is de eerste aanbieder die gaat leveren, er zullen er meer volgen", aldus Kweldam.

3 opmerkingen:

  1. kabel noord heeft al een netwerk dat openstaat voor derden. Zowel UPC als Ziggo leveren over haar netwerk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie scheppen ook daadwerkelijk in de infrastructuur de mogelijkheden voor derden.
    Ik wil een pakket met tv, internet en telefoon. Dat kan bij CAI Harderwijk nog steeds niet op een normale manier. Ik kan ook geen andere aanbieder krijgen door deze monopolipositie.
    Hoe lang duurt dat nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben benieuwd. Net een gesprek met Cbizz achter de rug over de achterblijvende snelheden van Caiway/Cbizz in Harderwijk. Cbizz speelt het balletje terug naar CAI Harderwijk. Zij stellen niet frequenties open waardoor Caiway/Cbizz in Harderwijk de snelheden niet haalt. Gaat het dan met Solcon wel lukken?

    Henk Hogeveen

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.