Ads Top

Reggefiber introduceert universele FTU

Reggefiber lanceert een nieuwe standaard Fiber Termination Unit (FTU). De FTU is de verbinding tussen het glasvezelnetwerk en de Network Termination Unit (NTU), het apparaat dat toegang verschaft tot het thuisnetwerk van de eindgebruiker. De huidige FTU’s zijn vaak alleen aan te sluiten op een NTU van dezelfde fabrikant. Op de universele FTU die Reggefiber introduceert, passen NTU’s van alle fabrikanten die een universele interface gebruiken. Dit neemt zorgen van eindgebruikers uit handen en verlaagt de operationele kosten voor netwerkexploitanten.
De eisen aan netwerken veranderen voortdurend. Een glasvezelnetwerk is als ‘last generation network’ gebouwd om in te spelen op deze veranderingen. De NTU’s bij de eindgebruiker thuis moeten echter vervangen worden door de netwerkoperator, bijvoorbeeld bij de wisseling van serviceprovider of bij upgrade van het netwerk naar hogere snelheden. Het komende jaar krijgt het Reggefiber-netwerk zo’n upgrade. Van een snelheid van 100 Mbps, waar de huidige NTU’s geschikt voor zijn, zal worden overgestapt op een snelheid van 1 Gb/s. Daarnaast ontwikkelt de NTU zich van een ‘layer 2’-apparaat naar een volwassen router met de laatste draadloze standaarden.
Het vervangen van de NTU’s gebeurt gemiddeld elke paar jaar. Dit geeft overlast bij de eindgebruiker. Daarnaast leidt de bijkomende installatie tot kostenverhoging voor de netwerkoperator. Met deze nieuwe universele FTU-standaard van Reggefiber kunnen eindgebruikers de NTU zelf op de FTU aansluiten. Verder kan de netwerkoperator vrij bepalen voor welke NTU-leverancier hij kiest, nu elke NTU gekoppeld kan worden aan deze universele FTU.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.