Ads Top

In totaal hebben nu ruim 7,69 miljoen huishoudens glasvezel

Het aantal huishoudens dat diensten afneemt via COAX- of koperverbinding neemt verder af. De uitrol van glasvezel groeit door, net als het aantal consumenten dat overstapt naar deze verbinding. In totaal hebben nu ruim 7,69 miljoen huishoudens een glasvezelnetwerk voor de deur en 2,99 miljoen daarvan hebben ook daadwerkelijk een abonnement.

Dat blijkt uit het nieuwe kwartaaloverzicht van de Telecommonitor van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Voor wat betreft de uitrol van glasvezel behoort Nederland tot de top van Europa. Wel blijven sommige delen van ons land nog steeds achter. In een aantal delen van Groningen, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland en Limburg is er minder glasvezel beschikbaar dan elders in het land, zo blijkt uit de glasvezelkaart. De ACM ziet echter dat ook in deze gebieden er een flink aantal glasvezelverbindingen is bijgekomen.

KPN en VodafoneZiggo domineren de breedbandmarkt met elk 35% - 45% marktaandeel. Wel is VodafoneZiggo licht gedaald ten opzichte van het vorige kwartaal (40% - 45%). Op de mobiele markt staat KPN nu op gelijke hoogte met Odido (beide een marktaandeel van 30%-35%). Door de recente overname van Youfone heeft KPN er veel mobiele klanten bijgekregen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.