Ads Top

Keuze.nl lanceert 'meest volledige glasvezel check voor consumenten'

 

Keuze.nl is naar eigen zeggen de eerste vergelijkingswebsite die een glasvezel check lanceert waarmee consumenten volledig op de hoogte blijven van wanneer glasvezel wordt aangelegd, tot aan de mogelijkheid van het bestellen van een glasvezel abonnement.

Dit is nodig, aldus de site, omdat een dergelijke check op de markt nog niet bestaat terwijl de behoefte aan informatie rondom de aanleg van glasvezel nog altijd groot is.

Hoewel de uitrol van glasvezel in Nederland zeer voorspoedig gaat, en er naar verwachting eind van 2024 ruim 8 miljoen woningen aangesloten zullen zijn op glasvezel, zijn er nog een hoop woningen te gaan. Keuze.nl krijgt dan ook regelmatig vragen van consumenten over hoe het nu precies zit met de werkzaamheden op hun adres, en hoe ze aan informatie kunnen komen.

Hierop is de noodzaak ontstaan de bestaande glasvezel check zodanig te verbeteren, zodat bezoekers beter geïnformeerd worden met persoonlijke updates via de mail over het aanleg- en bestelproces.

Zo laat glasvezel check het gebruikers weten wanneer de aanleg staat ingepland en welke netwerkbeheerder dat komt uitvoeren. Hiervoor controleert de check de grootste 3 netwerken die verantwoordelijk zijn voor de meeste aansluitingen. Dit is uniek binnen de markt.

Vervolgens krijgt de gebruiker een update zodra de graafwerkzaamheden gaan beginnen. Hier zit vaak namelijk nog wat tijd tussen met wanneer een adres op de planning staat.

Ook weet de gebruiker het meteen wanneer een glasvezel abonnement te bestellen is, en bij welke providers dat kan. Dit kan namelijk vaak al eerder dan wordt gedacht en bovendien is lang niet iedereen op de hoogte van het feit dat ze verschillende aanbieders kunnen kiezen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.