Ads Top

Proximus voorziet meer dan 70.000 woningen en bedrijven in het arrondissement Leuven van een fiberaansluiting

Op een persbijeenkomst gaf Proximus vandaag een update over de uitrol van zijn open fibernetwerk in het arrondissement Leuven. Tegen eind 2024 zal Proximus ruim 70.000 woningen en bedrijven in het arrondissement Leuven van een fiberaansluiting voorzien.

Vandaag is Proximus reeds aanwezig met zijn fibertechnologie op zowat elke straathoek. De volgende uitdaging bestaat erin de laatste meters, tot binnen in de woning of het bedrijf, van fiber te voorzien.

Eind 2016 startte Proximus het investeringsplan 'Fiber voor België' op, met de bedoeling glasvezel uit te rollen naar het merendeel van de bedrijven en stedelijke centra in België. Sinds 2021 heeft het project een behoorlijke boost gekregen en werd het uitgebreid dankzij de oprichting van de joint ventures Fiberklaar in Vlaanderen en Unifiber in Wallonië.

In juni van dit jaar kondigde Proximus zijn intentie aan om samen met een consortium van Belgische financiële partners nog eens tot 1,7 miljoen bijkomende woningen en bedrijven in dunbevolkte gebieden aansluitbaar te maken op fiber. Een dergelijke samenwerking zou toelaten de dekkingsgraad uit te breiden tot 95% van alle Belgische woningen en bedrijven tegen 2032, en uiteindelijk een gigabitnetwerk voor het hele grondgebied aan te bieden.

De komende jaren wordt dus ook de ruime omgeving rond Leuven geleidelijk van fiber voorzien. In de stad Leuven zelf is de uitrol al in 2020 van start gegaan. Vandaag is al ruim een kwart van de Leuvense woningen en bedrijven aansluitbaar. Dat aantal moet verdubbelen tegen eind 2023.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.