Ads Top

Proximus en ORES ondertekenen een nieuwe overeenkomst voor fibernet in Wallonië

De CEO’s van Proximus en ORES hebben  een nieuwe overeenkomst ondertekend zodat Proximus de elektriciteitspalen van ORES kan gebruiken voor de uitrol van fiber in Wallonië.

Deze overeenkomst zal de aanleg van een multi-gigabit-netwerk bevorderen dat openstaat voor alle telecomoperatoren, ook in minder dicht bevolkte gebieden.

De overeenkomst tussen Proximus en ORES zal de fibervoordelen sneller naar de huizen en bedrijven in Wallonië brengen, terwijl de hinder voor de omwonenden tot een minimum wordt beperkt, zoals is gebleken uit een recent succesvol proefproject in Bouge.

Proximus wil tegen 2028 70 procent van de Belgische woningen en bedrijven van fiber voorzien. Om dit ambitieuze doel te bereiken, heeft Proximus het tempo van de fiber-uitrol de afgelopen maanden drastisch opgevoerd om een van de leidende fiberexploitanten in Europa te worden. De uitbreiding van het fibernetwerk zal tegen eind 2022 op kruissnelheid komen, waarbij de dekking van het netwerk ieder jaar met 10 procent van de huizen en bedrijven zal worden uitgebreid.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.