Ads Top

Randstad loopt achter met glasvezelaansluitingen; Waddeneilanden koploper


De Randstad blijft momenteel achter als het gaat om het percentage aansluitingen. Koploper zijn de Waddeneilanden.

In de periode van juli 2019 tot juli 2020 stapten via Prijsvergelijken.nl bijna twintigduizend huishoudens over op glasvezel. In diezelfde periode een jaar later waren dit er ruim 31.000.

Van alle overstappers in bovengenoemde periode in 2020 stapte 53 procent over naar glasvezel. Er zijn namelijk ook andere mogelijkheden om op over te stappen. In het jaar erop stapte 60 procent over op glasvezel. Een stijging van 7 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Hoogstwaarschijnlijk zijn veel mensen door het vele thuiswerken gaan beseffen wat het belang is van snel en betrouwbaar internet en maken hierdoor de overstap.

Opvallend is dat er in de dorpen of kleinere steden momenteel procentueel gezien meer glasvezel ligt dan bijvoorbeeld in de Randstad. Mede hierdoor zijn vier van de vijf waddeneilanden zo goed als ‘geglaceerd’, maar blijft de Randstad vooralsnog achter. Zo heeft op Texel honderd procent van de huishoudens beschikking over glasvezel. De gemeente Rotterdam zit pas op zeven procent.

T-Mobile is de meest populaire provider onder de overstappers op Prijsvergelijken.nl, blijkt uit het onderzoek. Ook KPN biedt de mogelijkheid om glasvezel af te sluiten. Ziggo maakt nu ook deels gebruik van glasvezel, maar in de woning is het alsnog een coax-kabel. De voordelen van glasvezel heb je dan nog niet. Waar KPN zich vooral richt op de (grote) dorpen, doet T-Mobile juist een poging de grote steden te voorzien van het snelste netwerk.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.