Ads Top

KPN ontkent frustratie aanleg van glasvezel

Joost Steltenpool, algemeen directeur KPN NetwerkNL en binnen KPN verantwoordelijk voor de uitrol van glasvezel, ontkent dat zijn bedrijf concurrenten tegenhoudt. Zoals in Amstelveen. Volgens hem begint KPN eind 2020 met de aanleg en in 2021 worden de eerste huizen aangesloten op glasvezel.

In Amstelveen ging de strijd tussen twee grote commerciële concurrenten: E-Fiber en KPN. E-Fiber start in november 2019 met een zogenoemde vraagbundeling. Normaal gesproken moet tussen de 30 en 50 procent van de inwoners een glasvezel abonnement willen afsluiten om het project financieel rendabel te maken. Owen den Engelsman woont in Amstelveen. Hij schreef zich samen met zijn familie en buren meteen in voor zo'n snelle glasvezelverbinding van E-Fiber, want hij raakt gefrustreerd door het trage internet via KPN's koperen kabels.

E-Fiber en de inwoners van Amstelveen worden op 26 februari 2020 echter ineens geconfronteerd met een intentieverklaring van KPN met de gemeente Amstelveen. E-Fiber trekt zich vervolgens terug. Inwoners van Amstelveen hebben geen idee wanneer 'winnaar KPN' gaat starten met de aanleg van glasvezel.

KPN was al in gesprek met de gemeente Amstelveen toen E-Fiber startte met de vraagbundeling. Steltenpool zegt: 'KPN heeft een andere manier van werken. We houden geen vraagbundeling. KPN treedt pas naar buiten als er een getekende samenwerkingsovereenkomst ligt tussen KPN en een gemeente. Eerder doen we geen mededelingen.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.