Ads Top

Grootschalige glasvezelaanleg KPN in gemeente Amsterdam

In Amsterdam krijgen 320.000 huishoudens de komende jaren een aansluiting op het glasvezelnetwerk van KPN. Wethouder Digitale Stad Touria Meliani van de gemeente Amsterdam en Willem Offerhaus, directeur Executive Relations & Strategic projects van KPN gaven een toelichting op het project in het Eye Filmmuseum op de Promenadekade in Amsterdam-Noord. KPN begint in het eerste kwartaal van 2020 met de uitrol in de wijken Amsterdam-Noord en Buitenveldert. Het gaat om zogenoemde fiber to the home aansluitingen van de straatkast in de wijk tot in de woning van de consument.

KPN begint met de aanleg in de wijken Amsterdam-Buitenveldert (Noordelijk deel) en Amsterdam-Noord. Daarna zullen geleidelijk de andere wijken volgen. Halverwege volgend jaar zullen de eerste huishoudens aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk. Op dit moment hebben ruim 90.000 huishoudens al een glasvezelaansluiting van KPN (Oosterparkbuurt, IJburg, Indische Buurt, De Aker, Nieuw Sloten en Osdorp).

De aanleg van het glasvezelnetwerk in Amsterdam is een meerjarig project. KPN gaat het netwerk wijk voor wijk en straat voor straat aanleggen. Eerst wordt de beste aanlegroute bepaald. Dan volgen de graafwerkzaamheden en wordt de glasvezelkabel gelegd en in de woning gemonteerd. Bewoners worden hierover van tevoren geïnformeerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.