Ads Top

Fluvius start met aanleg open glasvezelnetwerk in Poperinge

Fluvius bouwt in enkele gebieden in elk van de vijf steden (Genk, Gent, Diksmuide, Poperinge en Antwerpen) een aantal centrale ‘stopcontacten’ voor telecomoperatoren en legt van daaruit een glasvezelkabel naar de huizen in de buurt. Telecomoperatoren kunnen hun eigen infrastructuur op zo’n centraal ‘stopcontact’ aansluiten om hun diensten makkelijker in elk aangesloten huis aan te bieden.

‘Glasvezel-tot-in-de-woning’ (of Fiber-To-The-Home) maakt veel sneller internet mogelijk. Hierdoor zullen nieuwe toepassingen voor de consument, het onderwijs en het bedrijfsleven ontstaan. Denk daarbij aan gezondheidszorg of onderwijs op afstand, videoconferenties voor thuiswerkers, 8K-videokwaliteit, virtual reality-toepassingen etc. De technologie maakt ook mogelijk dat alle bewoners van een huis die toepassingen tegelijkertijd kunnen gebruiken.

De vraag naar meer en sneller internet zal alleen maar blijven toenemen. Er zijn al initiatieven rond glasvezel in ons land aangekondigd, maar die focussen bewust op stedelijke gebieden. Nutsbedrijf Fluvius is bezorgd dat in het komende decennium zo een nieuwe digitale kloof in Vlaanderen kan ontstaan, waarbij steden over snellere dataverbindingen zullen beschikken dan landelijke gebieden.
Frank Vanbrabant, CEO Fluvius: “We vinden het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot het internet van de toekomst. Ons open model zorgt ervoor dat huidige en nieuwe spelers hun diensten kunnen aanbieden aan de klant in stedelijke en rurale gebieden.”

Zo'n 1000 inwoners van Poperinge zullen kunnen intekenen op het aanbod. Zij krijgen allemaal een persoonlijke communicatie. De komende maanden organiseert Fluvius ook infobeurzen waar inwoners terecht kunnen met vragen of voor informatie. De werken zijn gestart en lopen nog tot de zomer 2020.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.