Ads Top

Gigabit glasvezel in Land van Cuijk

De gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert, en Sint Anthonis kunnen zich opmaken voor Gigabit-snelheden via het glasvezelnetwerk van E-Fiber. De aanleg van het glasvezelnetwerk in het Land van Cuijk staat gepland in het eerste kwartaal van 2018 en E-Fiber verwacht in het tweede kwartaal 2019 klaar te zijn. Naast enkele andere providers stapt nu ook Gigabit-provider Tweak in dit project.

Inwoners van Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert, en Sint Anthonis konden in 2016 al kiezen voor een abonnement op glasvezel. Er werd toen door TriNed, PLINQ, Netrebel en de coöperatie LVCNET gewerkt aan een vraagbundeling, die – na tussenkomst van E-Fiber – uiteindelijk succesvol is voltooid. De vraag naar glasvezel blijkt dus zeker aanwezig. Reden genoeg voor Tweak om ook in dit project te stappen.

Uniek aan de aanpak van E-Fiber is dat zij ook de buitengebieden aansluiten. Er is daarbij geen sprake van een buitengebiedstoeslag of andere extra kosten. Inwoners van de kernen betalen net zo veel als het buitengebied. In totaal zullen in het Land van Cuijk bijna 41.000 adressen worden aangesloten op glasvezel.

1 opmerking:

 1. Misschien dat er in heel Zutphen ook glasvezel internet kan komen?
  Zou leuk zijn.
  KPN en Ziggo zijn de enige opties hier voor snel en stabiel internet.
  Ziggo heeft aardig hoge snelheden, mits je bereid bent om veel geld te betalen en mits je bereid bent om in geval van storing aan te horen dat de schuld eerst bij de klant gelegd word.
  Ik zit nu met tevredenheid bij KPN, maar die bied momenteel niet meer dan 100Mbit/s download aan helaas.

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.