Ads Top

Telenet lanceert ‘De Grote Netwerf’ in Brussel

Twee en een half jaar geleden besloot de Belgische kabelaar Telenet om – verspreid over vijf jaar – 500 miljoen euro te investeren om zijn vast kabelnetwerk in Vlaanderen en Brussel uit te breiden. Dat project wordt De Grote Netwerf genoemd en heeft als doel het netwerk sterker, sneller en straffer te maken.

Op termijn zullen snelheden van minstens 1 gigabit per seconde bereikt worden en behoren Vlaanderen en Brussel tot de Europese regio’s met de beste digitale infrastructuur. De Grote Netwerf werd in 2014 in Vlaanderen gelanceerd en start ook in Brussel.

Het bedrijf schrijft: 'Concreet transformeren we ons netwerk van 600 MHz naar een netwerk van 1,2 GHz zodat in de toekomst iedereen kan surfen aan snelheden van minstens 1 gigabit per seconde. Oftewel 5 keer sneller dan vandaag.'

Telenet start nu ook met de update van zijn kabelnetwerk in Brussel. De werken zullen tijdens zomer en in september uitgevoerd worden in Schaarbeek. Nadien komen ook de andere Brusselse gemeenten waar Telenet aanwezig is aan bod (Jette, Vorst, Ganshoren, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem en Etterbeek).

Vanaf 2019 kunnen alle Telenet-klanten, of ze nu in Brussel of in Vlaanderen wonen, genieten van deze investeringen die hen toelaten de komende decennia steeds mee te zijn wat betreft snelheden en bandbreedte.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.