Ads Top

Start aanleg glasvezel in het buitengebied provincie Utrecht

Het buitengebied van Renswoude en een deel van Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg en Veenendaal krijgen glasvezel. Er is de afgelopen maanden intensief campagne gevoerd om de bewoners te interesseren voor snel internet via glasvezel. Met succes: meer dan 50 procent van de bewoners heeft inmiddels ingetekend.

Dit resultaat is mede mogelijk gemaakt door de intensieve samenwerking tussen Glasvezelbuitenaf, Gebiedscoöperatie O-gen, de gemeenten en de vele buurtambassadeurs, die in de afgelopen periode zeer actief zijn geweest om hun buren te overtuigen van het belang van een snelle internetverbinding.
'Snel internet onmisbaar'

De provincie heeft vorig jaar het initiatief genomen om de aanleg van snel internet in het buitengebied van de provincie  te stimuleren, mits gemeenten en bewoners zelf een actieve rol hierbij zouden vervullen. Voorwaarde is daarom dat er een interessepeiling is uitgevoerd, een netwerk van buurtambassadeurs is opgezet en de bewoners enthousiast zijn gemaakt over snel internet.

Gebiedscoöperatie O-gen en de Gebiedscommissie Utrecht-West werken samen met de Utrechtse gemeenten en inwoners in het buitengebied om de aanleg van snel internet mogelijk te maken. In een aantal gemeenten is een interessepeiling reeds succesvol afgerond. Zie voor meer informatie www.breedband.o-gen.nl en www.snelinternetutrecht-west.nl.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.