Ads Top

Draka levert 1.880 km glasvezelkabel voor snel internet in buitengebied Midden-Drenthe

Draka levert BAM Infra Telecom een compleet infrastructuursysteem voor de realisatie van het glasvezelnet Sterk Midden-Drenthe in Gemeente Midden-Drenthe. Om de 5.530 huishoudens en bedrijven in dit buitengebied aan te sluiten, is circa 1.880 kilometer glasvezelkabel nodig voor een traject van circa 430 kilometer.

Voor de specifieke kenmerken van het buitengebied bedacht BAM Infra Telecom een passende architectuur op basis van Draka glasvezelkabels, lasmoffen, buizen en ander aansluitmateriaal.

Midden-Drenthe bestaat overwegend uit buitengebied, waardoor de aanlegkosten van breedband netwerken aanzienlijk hoger zijn dan in stedelijke gebieden en veel gebieden waar nog geen breedband internet beschikbaar is. Coöperatie Sterk Midden-Drenthe wil de buitengebieden in de gemeente Midden-Drenthe van snel internet voorzien. Medio 2014 startte zij met het initiatief Sterk Midden-Drenthe om dit te verwezenlijken. De aanleg van het glasvezelnetwerk is inmiddels gestart. Naar verwachting worden de werkzaamheden eind 2017 afgerond.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.