Ads Top

XS4ALL Glasvezel Beste uit de Test Consumentenbond

XS4ALL Glasvezel is Beste uit de Test in het vierde kwartaal met een testoordeel van 8,3. Daarmee laat XS4ALL de rest een stuk achter zich. DSL van XS4ALL krijgt een 7,9 en bezet daarmee de tweede plek samen met ZeelandNet/Delta. KPN Glasvezel staat derde met een 7,8.

De internetkwaliteit van XS4ALL (Glasvezel en DSL) krijgt cijfers boven de 8. Ook ervaren de panelleden weinig internetstoringen bij Glasvezel van XS4ALL (5% de afgelopen periode).

Panelleden van een aantal internetproviders rapporteren aardig wat internetstoringen. Online.nl DSL en Caiway Glasvezel hebben daarvan het meeste last: respectievelijk 45% en 33%!  Online.nl kampt de laatste tijden met veel problemen en Caiway kende een grote e-mailstoring in oktober 2016. Ook Telfort DSL en Ziggo hadden relatief veel last van internetstoringen (17% en 18%).

Het aantal telefoniestoringen (vast bellen) valt bij de meeste providers mee. Behalve weer bij Online.nl DSL, namelijk 31%. Online.nl DSL staat daarmee ook laatste in de ranglijst met historisch lage cijfers.

Klanten geven geen heel hoge cijfers aan de tv-kwaliteit, XS4ALL Glasvezel heeft de hoogste score: 7,3. Bij de meeste andere tv-aanbieders is het wel een voldoende. Alleen Online.nl DSL scoort met een 5,7 onder de 6. Providers hebben dan ook last van veel tv-storingen: 46% bij Online.nl DSL. Eigenlijk doet alleen ZeelandNet/Delta en Telfort Glasvezel het redelijk goed: 'slechts' 15% respectievelijk 16% had last van tv-storingen.

De klantenservice is meestal de bottleneck bij de internetprovider. Geen enkele provider scoort een 8 of hoger. De scores lopen hier uiteen van XS4ALL DSL met een 7,8 tot een 6,1 voor Online.nl DSL. Daarmee scoort Online.nl DSL wel beter dan de vorige keer (toen een 5,5).

XS4ALL-klanten (Glasvezel en DSL) zijn het meest tevreden over hun provider (9,1 en 8,4). Zij zullen niet zo snel opstappen. Ook de panelleden van ZeelandNet/Delta geven een mooie score aan hun internetprovider: een 8,3. De klanten van Online.nl daarentegen willen graag weg, ze geven Online.nl een 2,8! Ook Vodafone Glasvezel zal moeten verbeteren. Zij scoren als aanbieder een 5,9. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.