Ads Top

T-Mobile mag Vodafone Thuis overnemen

Telecomaanbieder T-Mobile mag de vaste telecomtak van Vodafone Nederland overnemen. Deze tak staat bekend onder de naam Vodafone Thuis en bevat de vaste telefonie-, tv- en internetactiviteiten. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) keurt de overname goed. De verkoop van de vaste activiteiten van Vodafone Nederland was een harde voorwaarde van de Europese Commissie voor de fusie tussen Ziggo en Vodafone Nederland.

Begin 2016 maakten Ziggo en Vodafone Nederland hun wens bekend om te gaan fuseren. De Europese Commissie heeft in augustus 2016 groen licht gegeven voor deze fusie, onder één harde voorwaarde: Vodafone moest zijn vaste activiteiten in Nederland afstoten. Daarvoor heeft Vodafone nu een koper gevonden: T-Mobile. De Europese Commissie heeft T-Mobile als koper op vrijdag 9 december 2016 goedgekeurd. Nu de ACM de verkoop heeft goedgekeurd, ligt de weg open voor een daadwerkelijke fusie tussen Ziggo en Vodafone Nederland.

De ACM heeft onderzocht of de overname van Vodafone Thuis door T-Mobile slecht is voor de Nederlandse markt. De toezichthouder was nauw betrokken bij het eerdere fusieonderzoek van de Europese Commissie en kon dus na een kort onderzoek toestemming verlenen voor deze overname.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.