Ads Top

Nederlander vindt snelheid belangrijkste aspect aan internetverbinding

De snelheid van een internetverbinding is erg belangrijk, zo blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Reggefiber onder ruim 1.000 Nederlanders. Zodra de verbinding niet meewerkt, ergert ruim driekwart van de Nederlanders zich daaraan. Vooral voor het streamen van muziek of films en voor online TV en video’s kijken hebben de respondenten behoefte aan een snelle verbinding.

Behalve een trage verbinding werken de volgende zaken het internetplezier tegen: een wegvallende verbinding, pop-ups die te pas en te onpas verschijnen en spam.

Mannen en vrouwen hebben beide een andere behoefte als het gaat over de snelheid van een internetverbinding. Mannen vinden het vooral belangrijk om een snelle verbinding te hebben als zij thuiswerken, terwijl vrouwen met name tijdens een ontspannen avondje online tv kijken vlot internet willen. Beide groepen vinden het overigens niet zo’n probleem als de verbinding tijdens het bijhouden van social media niet optimaal werkt. Wanneer er sprake is van een verbinding die te wensen overlaat, doet bijna twee derde van de respondenten niets en wacht gewoon tot het probleem vanzelf is opgelost.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.