Ads Top

Breedband via glasvezel naar 1 miljoen aansluitingen in Nederland

Breedband via glasvezel heeft een mijlpaal bereikt van één miljoen breedband abonnees aan het einde van maart 2016. Dat blijkt uit het Dutch Broadband 2016 Q1-rapport van Telecompaper over de breedbandmarkt. Gedurende het eerste kwartaal groeide glasvezelbreedband met 5 procent. Mede daardoor groeide de hele Nederlandse breedbandmarkt in het eerste kwartaal met 0,8 procent, om uit te komen op bijna 7,2 miljoen aansluitingen op 31 maart.

Kabelbreedband groeide ook een beetje in het kwartaal en bleeft met iets meer dan 3,3 miljoen aansluitingen de meest populaire breedband technology in Nederland. Glasvezel groeide naar bijna 14 procent terwijl DSL 0.3 procentpunten tijdens het kwartaal om het eerste kwartaal te eindigen met een marktaandeel van iets meer dan 40 procent.

Ziggo, de grootste kabelaanbieder van Nederland, groeide met 8.000 aansluitingen en kwam uit op iets meer dan 3,1 miljoen breedbandabonnees. Hiermee kwam Ziggo's marktaandeel uit op 43,2 procent aan het einde van maart 2016. KPN, nummer twee op de breedbandmarkt (inclusief Telfort, XS4ALL en Edutel), groeide met 22.000 nieuwe aansluitingen. Het aandeel van KPN, 40,8 procent, bleef daarmee stabiel in vergelijking met het vierde kwartaal van 2015.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.