Ads Top

UT en Reggefiber werken samen om aanlegschade te voorkomen

Reggefiber, gespecialiseerd in glasvezelaansluitingen, en de Universiteit Twente (UT) gaan samenwerken in het programma Zorgvuldige Aanleg en Reductie Graafschade (ZoARG). Praktijk en wetenschap komen samen om zo methoden, technieken en processen voor aanleggen te stimuleren. PDEng-kandidaten van de UT gaan gedurende twee jaar aan de slag om hoogwaardige oplossingen te ontwikkelen voor civieltechnische vraagstukken.
Het initiatief is ontstaan vanuit het streven om aanlegschade te verminderen. Zowel Reggefiber als de UT houden zich intensief bezig met het optimaliseren van aanlegprocessen. Reggefiber doet dit vanuit haar rol als glasvezelleverancier en focust zich op het bevorderen van zorgvuldig graven en aanleggen. UT doet onder meer onderzoek naar het proces van aanleg van kabels en leidingen en richt zich daarbij op het ontwikkelen van nieuwe technologieën, methodes en samenwerkingsvormen die rioleringsprojecten, inclusief kabels en leidingen, stroomlijnen.
Het gekoppelde PDEng (Professional Doctorate in Engineering)-traject is bedoeld voor studenten die zich na hun masteropleiding willen richten op het ontwerpen van een oplossing voor een complex praktijkprobleem op het gebied van aanlegprocessen. De PDEng-kandidaten worden gekoppeld aan ZoARG-partners: bedrijven of instellingen met een praktijkvraagstuk. Onder wetenschappelijke begeleiding gaan de studenten aan de slag met het ontwikkelen van een oplossing. Na twee jaar resulteert dit in een hoogwaardige en creatieve oplossing die in de praktijk kan worden toegepast. In totaal is er ruimte voor tien PDEng-kandidaten en ZoARG-partners.
“Wij zijn erg verheugd over de samenwerking met Reggefiber en over het ZoARG-programma,” zegt Ed Brinksma, rector magnificus van de UT. “Het programma is een goed voorbeeld van de kracht van het combineren van wetenschap en praktijk. Voor bedrijven is dit een uitgelezen kans om gebruik te maken van de wetenschappelijke kennis en technologieën die vanuit de UT beschikbaar zijn en om hun netwerk uit te breiden. De PDEng-kandidaten krijgen op hun beurt de mogelijkheid om zich in de praktijk te ontwikkelen tot de beste innovator.”
“Met het ZoARG-programma geven we onze missie om aanlegschade zoveel mogelijk te reduceren een stevige nieuwe impuls,” zegt Bert Nijboer, algemeen directeur bij Reggefiber. “Wij zien het als onze taak om zorgvuldig graven en aanleggen te bevorderen en zo het aantal schades tot een minimum te beperken. Dankzij de samenwerking met de UT kunnen we uitgebreid inzoomen op alle aspecten van het proces, zoals de werkvoorbereiding, het grote graafwerk in straten en de afzonderlijke huisaansluiting. Zo tillen we onze bijdrage aan het voorkomen van aanlegschades naar een hoger niveau.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.