Ads Top

Ook UPC met Wifi hotspots

UPC start op 28 oktober officieel met de introductie van UPC WifiSpots in heel haar verzorgingsgebied. De uitrol van de gratis dienst verloopt in fases. In eerste instantie komen wifispots beschikbaar in de huidige testgemeente Zutphen. Vervolgens zijn de provincies Flevoland en Friesland aan de beurt, waarna de overige provincies volgen. UPC verwacht de dienst in de eerste maanden van 2014 op ruim 500.000 internetmodems aan te kunnen bieden.
Het voordeel dat UPC haar internetklanten met de wifispots biedt, is dat zij begin 2014 op meer dan 500.000 plekken gratis toegang krijgen tot draadloos internet, zonder dat zij wachtwoorden hoeven te delen met  andere UPC internetklanten. Door deze dienst stimuleert zij het flexibel gebruik van haar diensten door haar klanten. Het wifi-netwerk is geheel gescheiden van het wifi-signaal voor privégebruik. Dat maakt de dienst veilig. Op één modem kunnen tot vijf gasten tegelijkertijd inloggen. Er is geen waarneembare invloed van het publieke Wifi-netwerk op de internetsnelheid van de aanbiedende klant.
UPC zet deze Wifi-functionaliteit op afstand op de draadloze modems aan. Internetklanten van UPC kunnen vervolgens eenvoudig en veilig via dit Wifi-netwerk met hun mobiele apparaten het internet op, wanneer zij bij andere UPC internetklanten op bezoek zijn. Aangezien de dienst zonder extra kosten wordt aangeboden, kunnen klanten besparen op hun (mobiele) databundel voor smartphone of tablet.
UPC introduceert de dienst eerst in de  hele gemeente Zutphen. Daarna zal zij de wifispots stapsgewijs in heel haar verzorgingsgebied introduceren. De eerst volgende provincies zijn Flevoland en Friesland. Op www.upc.nl/wifispots kunnen klanten vanaf zaterdag 26 oktober volgen waar de dienst beschikbaar komt.
Klanten met een draadloos modem die de dienst liever niet aan hun gasten willen aanbieden, kunnen hun modem hiervoor eenvoudig afmelden. Zij kunnen dan echter zelf ook geen gebruik maken van de Wifispots. Klanten van UPC worden voordat de dienst in hun gemeente live gaat geïnformeerd. Zij ontvangen informatie over de dienst, hoe zij apparaten moeten instellen en hoe zij zich kunnen aan- en afmelden.

         
   
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.