Ads Top

Solcon komt met vernieuwd InternetFilter

Internetprovider Solcon komt met een volledig vernieuwde filterdienst tegen ongewenste internetpagina’s. Solcon was in 1999 de eerste provider in Nederland dat een internetfilter op de markt bracht. Nieuw aan de dienst zijn onder meer mogelijkheden voor de hoofdgebruiker om persoonlijke profielen aan te maken en een tijdslot in te stellen.
Solcon hanteert al vanaf het begin het standpunt dat de internetgebruiker zelf moet kunnen bepalen wat hij wel of niet wil zien. Geen verplicht, of opgelegde filtering, maar een hulpmiddel om het internetgebruik - bijvoorbeeld in gezinnen met jonge kinderen – verantwoord en veilig te houden. Het gezinshoofd kan met een extra gebruikersnaam en wachtwoord een persoonlijk profiel beheren en eventueel het filter aan- en uitzetten.
De discussie over hoe ver een internetprovider mag gaan bij het filteren werd in 2012 actueel bij het aannemen van de nieuwe Telecommunicatiewet. Het in Dronten gevestigde bedrijf kreeg van minister Verhagen toestemming om de filterdienst voort te zetten. Dit had vooral te maken met de mogelijkheid die de gebruikers van het InternetFilter hadden en hebben om het filter te kunnen passeren. Solcon besloot vervolgens de innovatie op haar filterdienst voort te zetten, geheel in de lijn van de nieuwe wetgeving, maar ook tegemoetkomend aan de wensen van de gebruiker. Solcon levert het InternetFilter als extra optie bij alle eigen internetverbindingen via ADSL, glasvezel of kabel (CAI Harderwijk). Om het InternetFilter te kunnen gebruiken hoeft geen aparte software op de computer te worden geïnstalleerd. Gebruikers kunnen op een aparte portal inloggen om hun persoonlijk profiel te beheren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.