Ads Top

Veendam krijgt als eerste in provincie glasvezel

De SKV gaat het complete kabelnet in Veendam verglazen tot in de woning. Veendam is hiermee de eerste gemeente in de provincie Groningen en heeft dan ook een absolute primeur. Inwoners van de gemeente Veendam krijgen hun internet-, radio-, tv- en telefoonsignaal nu nog aangeboden via koperen (Coax) leidingen. Op sommige plekken werden die leidingen al eens vervangen door glasvezel, maar het bestuur van de Stichting Kabelnet Veendam (SKV) heeft besloten om het hele kabelnet te verglazen.
De nieuwe leiding wordt straks tot in de woning 'geblazen' en biedt veel mogelijkheden, omdat letterlijk de snelheid van het licht wordt bereikt.
Andere maatschappijen en gemeentes in Groningen overwegen al langere tijd om over te stappen op glasvezel, maar knopen daarover zijn nog nergens doorgehakt. Het bestuur van de Stichting Kabelnet Veendam – het nog enige zelfstandige kabelbedrijf in Groningen - heeft dat unaniem wel gedaan, omdat voor klanten dan een nieuwe wereld zal opengaan. Behalve allerlei belangrijke en merkbare kwaliteits- en snelheidsverbeteringen zullen ze ook gebruik kunnen maken van nieuwe en soms zelfs baanbrekende diensten zoals IP-TV, IP-bewaking en Video on Demand.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.