Ads Top

Snel internet via glasvezel essentieel voor Filmfestival

UNET, aanbieder van informatie- en communicatie diensten via breedbandverbindingen, heeft het International Film Festival Rotterdam (IFFR) en de Rotterdamse Schouwburg aangesloten op haar glasvezelnetwerk. Versturen en ontvangen van beeldmateriaal via internet wordt steeds belangrijker voor theaters en de filmwereld. Ook in de berichtgeving over de activiteiten van de schouwburg en het filmfestival neemt internet steeds meer de rol van de geschreven pers over. Bovendien vinden steeds meer boekingen online plaats en komen er in de toekomst e-tickets die verwerkt moeten worden. Tot slot moet het netwerk geschikt zijn voor pintransacties aan de kassa`s. Het netwerk van UNET is daarvoor ook gecertificeerd.
Cornell den Broeder, systeem- en netwerkbeheerder van het IFFR: “Met glasvezel komen uploadsnelheden ter beschikking waar je met ADSL alleen maar van kunt dromen. Met glasvezel ben je ook onafhankelijk van de afstand tot een wijkcentrale en hoef je de verbinding niet te delen, zoals met ADSL het geval is. Die enorme uploadsnelheid hebben we nodig om films en ander beeldmateriaal te verzenden. UNET biedt ons de gelegenheid om op te schalen tijdens de korte periode waarin ons festival plaatsvindt. We kunnen dan gedurende twee maanden voor weinig extra kosten de bandbreedte opschroeven van 100 naar 1000 megabit. Voor een kunstinstelling als het IFFR zijn de kosten belangrijk en bij UNET betalen we een goede prijs. Bovendien kwam UNET op ons over als een no-nonsense bedrijf. Dat zien wij, als kleine instelling met relatief veel technische kennis, graag. Maar het belangrijkste is dat we maar één keer met UNET aan tafel hebben gezeten, bij de aanbesteding. Voor de rest is er geen contact geweest en dat betekent dat alles prima werkt!”
Ruben Israël, hoofd communicatie, marketing & educatie van de Rotterdamse Schouwburg: “Voor onze marketing gebruiken we veel beeldmateriaal, zoals filmpjes op YouTube. We hebben hier ook een mediawand van 12 bij 12 meter met live streams van internet waar we een snel netwerk voor nodig hebben. Daarnaast zijn we in de toekomst van plan met elektronische tickets te werken die hier gescand moeten worden. Ook dat vergt bandbreedte en met het glasvezelnetwerk zijn we goed op de toekomst voorbereid. Nu we glasvezel hebben merken we dat alles loopt zoals het zou moeten, internet en ons WiFi-netwerk zijn veel sneller geworden. Ook onze beheerder is dik tevreden.”
UNET beschikt in Rotterdam weliswaar over een eigen glasvezelnetwerk, maar voor het IFFR en de Rotterdamse Schouwburg heeft UNET gebruikgemaakt van glasvezel van het Ontwikkelings Bedrijf Rotterdam (OBR). Dat netwerk ligt in dit geval dichter bij de locaties dan het eigen netwerk, waardoor dit project snel kon worden opgeleverd.
Voor UNET is de opdracht in Rotterdam strategisch van groot belang. “Wij zijn primair leverancier van breedbanddiensten op bedrijventerreinen,” aldus Bakker. “Maar ook culturele instellingen hebben behoefte aan veel bandbreedte en het aansluiten van deze belangrijke organisaties illustreert het belang van glasvezel nogmaals. Ik ben ervan overtuigd dat onze recente projecten in Rotterdam – we hebben ook het netwerk voor cameratoezicht in Waalhaven Zuid geleverd - inspirerende voorbeelden zijn voor andere steden, die van plan zijn om cameratoezichtsystemen en/of glasvezelnetwerken aan te leggen

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.