Ads Top

Draka lanceert nieuwste pakket ‘high performance’ glasvezelkabels

Draka Communications heeft een verbeterde kabelset voor datacentra op de markt gebracht. Datacentra kunnen hiermee makkelijker migreren naar snelheden van 40Gb/s en meer. Draka heeft de nieuwe oplossing samen­gevoegd in een ‘SLIM’-pakket, dat bestaat uit de voor laser geoptimaliseerde buig­bestendige OM3/4 multimode-glasvezelkabel en de compacte klemconnectoren voor meervoudige fibers: MPO (Multi-fiber push-on). De connectoren bieden een maximaal behoud van signaalkwaliteit bij verdeling, breakout en koppeling in data-intensieve opstellingen.
Hoewel koperkabel voor datatransmissie te gebruiken is tot afstanden van 100 meter bij 10Gb/s, beveelt Draka de voor laser geoptimaliseerde multimode-glasvezelkabel aan, die de huidige OM3-specificaties overtreft. En Draka’s nieuwste buigbestendige MaxCap-BB-OM3/4 multimode-fiber voldoet aan de standaard en is toe te passen in veeleisende configuraties en de vaak problematisch krappe ruimten in datacentra.
Draka voegt een nieuwe kabel toe voor backbone-infrastructuren met MPO en ook voor de 40GB-SR4 kanalen, de komende backbone-standaard voor datacentra. De nieuwe kabel is leverbaar in twee uitvoeringen: als lintkabel (2x4,5 mm met 12 fibers) voor enkelvoudige MPO-patchverbindingen (voor gemakkelijke eindaansluitingen in krappe ruimten) en als ronde kabel (3,3 mm diameter met 12 fibers), die geoptimaliseerd is voor distributie met MPO-connectoren in hoofdverbindingen met grote datastromen.
“Met onze MPO-reeks hebben wij een gebruiksvriendelijk kabelpakket op de markt gebracht, dat zowel voor 40Gigabit Ethernet te gebruiken is als voor 100Gb Ethernet, de bandbreedte die in de toekomst geïnstalleerd zal worden,” zegt Zoran Borcic, Product Manager EMEA bij Draka Data Products. “Een OM3/4 datacentrum-backbone kan eenvoudig uitgebreid worden naar de volgende generatie Ethernet. De langere levensduur die daarmee bereikt wordt, zijn de investeringen dubbel en dwars waard. De toekomst zeker stellen is een benadering die ieder zal aanspreken en de ruimtebesparing door verdere miniaturisering plus een snellere ingebruikname zullen bijdragen tot een grotere doelmatigheid en betrouwbaarheid.”
Dit pakket met de nieuwste kabeltechnologie betekent een verdere verbetering van Draka’s UCFUTURE-leveringsprogramma van optische kabels, bestemd voor veeleisende datacentrumomgevingen. Datacentra hebben behoefte aan geringe signaaldemping en aan een grote bandbreedte met buitengewoon goede transmissieflexibiliteit voor dynamische datanetwerken. Draka datacentrum-oplossingen bieden alles wat ontwerpers van LAN’s, opslag- en datacentra nodig hebben om een coherent migratiepad te plannen via 10GbE/8GFC naar snellere datacommunicatie-infrastructuren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.