Ads Top

Breedbandinternet via Eutelsat satelliet

Nederlandse consumenten kunnen vanaf nu beschikken over een snelle internetverbinding via de satelliet. Eutelsat, de Europese leider in satellietcommunicatie, heeft in Nederland een nieuw product voor breedbandinternet via de satelliet gelanceerd, Tooway. Vanaf slechts €25 per maand en met downloadsnelheden van 3,6 Mbps is Tooway geschikt voor bewoners van regio's waar geen kabelaansluiting voor handen is en draadloos internet te kostbaar is. Maar ook voor Nederlanders die nu al TV via de satelliet ontvangen of voor consumenten die een internetverbinding in hun tweede woning willen, biedt Tooway™ uitkomst.
De Tooway-oplossing bestaat uit een satellietschotel die via een modem aangesloten wordt op de computer. Het is de eerste twee-weg breedbandinternetdienst via de satelliet die tegen gelijkwaardige kosten dezelfde snelheden kan bieden als ADSL. Tooway biedt breedbandinternet zonder afhankelijk te zijn van bestaande infrastructuur. De Tooway- diensten zijn onderverdeeld in vier verschillende pakketten, waarbij een Fair Access Policy is ontworpen om ervoor te zorgen dat extreem internetverbruik door enkele gebruikers geen negatieve invloed kan uitoefenen op gebruikers met een normaal internetverbruik. Daarnaast kan Tooway™ configureerd worden voor 'triple-play' toepassingen, waardoor huishoudens zonder extra apparatuur ook eenvoudig digitale televisie en telefonie kunnen aansluiten.
In Nederland maakt Tooway gebruik van Ku-band, dat wordt geleverd via Eutelsat's EUROBIRD 3 satelliet op 33º Oost. Binnenkort zal Eutelsat de dienst uitbreiden met een nog snellere satelliet internetverbinding tot 10 Mbps. Dit is mogelijk door de komst van de KA-SAT, een nieuw ruimtevaartuig van Eutelsat dat speciaal ontworpen is voor breedbanddekking in Europa. Door deze satelliet, die de capaciteit heeft van 40 traditionele satellieten, biedt Eutelsat internettoegang aan meer dan een miljoen Europese huishoudens. En dit alles met gelijkwaardige snelheid, kosten en kwaliteit als dat van bestaande ADSL2-kabeldiensten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.