Ads Top

Glasvezel project Noord Holland


Voor de aanleg van een snel glasvezelnet (BreedNet NHN) tekende een aantal gemeenten uit de regio Noord-Holland Noord vorige week een intentieverklaring. Met de aansluiting op het netwerk kunnen bedrijven uit deze regio hun diensten over het hele netwerk aanbieden en vergroten zij hun afzetmarkt. Gemeenten die vandaag niet tekenen kunnen later nog aansluiten.
Met het glasvezelnet stimuleert de provincie naar eigen zeggen de economische ontwikkeling van de regio. Met dit net sluit Noord-Holland Noord aan bij het netwerk van de Randstad. Een bedrijf in de kop van Noord-Holland kan dan ook diensten aanbieden in Haarlem of Amersfoort. De kosten van BreedNet NHN zijn relatief zeer laag. Hierdoor wordt het rendabel om ook kleinschalige diensten aan te bieden. Breedband is een belangrijkere vestigingsfactor. De verwachting is dat telecombedrijven en breedbandleveranciers flink zullen investeren en gebruik gaan maken van onderaannemers uit de regio.
Met partners uit de Noordvleugel van de Randstad heeft de provincie Noord-Holland in het zuiden van Noord-Holland al BreedNet aangelegd. Inmiddels zijn daar meer dan 100 aanbieders van diensten actief op het netwerk. De regio Noord-Holland Noord is het gebied boven het Noordzeekanaal, exclusief Amsterdam, Zaanstad en Purmerend.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.