Ads Top

Proximus zoekt samenwerking bij de verdere uitrol van glasvezel in Vlaanderen

Wyre en Proximus hebben deze week samen met Telenet en Fiberklaar een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend voor een mogelijke samenwerking bij de verdere uitrol van glasvezel in Vlaanderen.

De beoogde samenwerking dekt ongeveer 2,7 miljoen woningen in gebieden met een gemiddelde tot lage bevolkingsdichtheid. De realisatie ervan is afhankelijk van het sluiten van een definitieve overeenkomst tussen de partijen, van de goedkeuring door de regelgevende en mededingingsautoriteiten en op voorwaarde dat er geen negatieve regelgevende bevindingen of gevolgen zijn.

Proximus heeft verder een akkoord bereikt met EQT Infrastructure over de overname van Fiberklaar, voor een aankoopprijs van 246 miljoen euro.

Fiberklaar werd in 2021 opgericht als joint venture in het kader van een overeenkomst tussen Proximus en EQT Infrastructure. Sindsdien heeft het een belangrijke rol gespeeld bij het versnellen van de fiber-uitrol in gebieden met een gemiddelde bevolkingsdichtheid in Vlaanderen.
 
Fiberklaar zal zijn activiteiten voortzetten als een zelfstandige entiteit binnen de Proximus Groep. Het bedrijf zal verder geleid worden door het huidige managementteam, met 100% vertegenwoordiging van Proximus in de Raad van Bestuur en een versterkte operationele samenwerking tussen beide bedrijven.
Proximus heeft glasvezellijnen, zo blijkt uit de vanochtend gepubliceerde kwartaalcijfers.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.