Ads Top

Tarieven internet abonnementen in drie jaar tijd met 138 euro per jaar gestegen

De drie grootste internetaanbieders, Ziggo, KPN en Odido (tot 2023 T-Mobile), hebben hun jaarlijkse tariefverhogingen aangekondigd. Ziggo en KPN verhogen per 1 juli 2024 hun tarieven voor internetabonnementen met respectievelijk 2,5 en 3,8 procent. Odido kondigde eerder dit jaar al een verhoging van 5,7 procent aan. De verhogingen worden gebaseerd op de inflatiecijfers van het jaar ervoor.

Door de hoge inflatiecijfers van de afgelopen jaren, zijn de prijzen voor internetabonnementen hard gestegen. Vorig jaar kregen consumenten zelfs te maken met verhogingen van meer dan 8 procent. In de afgelopen 3 jaar zijn consumenten tot wel 138 euro per jaar meer gaan betalen voor hun internet abonnement. Zo zijn de prijzen per jaar voor het goedkoopste Internet en TV abonnement van de drie grootste providers tot wel 138 euro gestegen in 2024 ten opzichte van 2022.

Elk jaar gaan de consumenten die al vastzitten aan een contract, automatisch meer betalen. Zij kunnen niet kosteloos overstappen wanneer het stijgingspercentage onder het door het CBS vastgestelde inflatiecorrectie percentage ligt.

Soms verhogen providers hun pakketten voor internet met meer dan de inflatiecorrectie die in 2024 3,8% bedraagt. Dit creëert voor een aantal consumenten de mogelijkheid het contract te ontbinden en kosteloos over te stappen. Zij kunnen op zoek naar een andere goedkopere provider waar zij waarschijnlijk ook een fikse welkomstkorting ontvangen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.