Ads Top

DataWeb introduceert zakelijk glasvezel met 100 Gbit/s

DataWeb, specialist in internetverbindingen voor de midden- en grootzakelijke markt, heeft bekendgemaakt glasvezelverbindingen te gaan leveren met een snelheid van 100 Gbit/s.

De markt voor zakelijk glasvezel maakt de afgelopen jaren een continue groei door. Het internetverkeer blijft toenemen en bestaande xDSL-netwerken worden uitgefaseerd. In rap tempo komen er dagelijks snelle glasvezelaansluitingen bij. De bandbreedtes variëren, maar vooral bij de grotere bedrijven zijn verbindingen met een bandbreedte van 1 Gbit/s of 10 Gbit/s steeds vaker noodzakelijk.

Bedrijven met een grotere bandbreedtewens waren tot voor kort aangewezen op een Dark Fiber glasvezelverbinding. Hierbij wordt glasvezel onbelicht geleverd en dienen klanten zelf hun eigen apparatuur daarop aan te sluiten. Voor velen een prima oplossing, maar in de meeste gevallen geven klanten de voorkeur aan een totaaloplossing, inclusief apparatuur en monitoring. Daarbij geldt dat Dark Fiber niet op alle afstanden mogelijk is.

De komst van door DataWeb geleverde belichte 100 Gbit/s verbindingen vormt het antwoord op de bandbreedtevraag in de midden- en grootzakelijke markt. De verbindingen zijn leverbaar als zogenaamde managed oplossingen. Hierbij wordt het gehele aansluitproces verzorgd en de verbinding ook na oplevering gemanaged.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.