Ads Top

Snel internet duurder, maar toch goedkoper

Het aanbod van internet verschilt dit jaar sterk per provider. Opvallend is dat er ook een aantal prijsverlagingen zijn aangekondigd, zo blijkt uit onderzoek van Prijsvergelijken.nl.

Gemiddeld zijn de kosten sinds 2018 met 9,70 euro gestegen. Prijsstijgingen zijn over het algemeen de norm vanwege de nodige investeringen in het netwerk. Een verhoogde prijs gaat wel vaak samen met een snelheidsupgrade.

Per 1 juli zullen de prijzen van internet abonnementen gemiddeld stijgen met 1,50 per maand. Tegelijkertijd wordt de 1Gbit internetaansluiting hetzelfde geprijsd als de 500Mbit internetaansluiting. Hogere snelheden voor een lagere prijs dus. Ook het prijsverschil tussen 200Mbit en 1Gbit wordt nog maar 6 euro per maand.

Wanneer er wordt gekeken naar voorgaande jaren ligt dit redelijk in lijn met de rest van de prijsstijgingen. In 2018 en 2019 bedroeg de prijsstijging voor internet gemiddeld 1,50 euro. In 2020 gold een gemiddelde stijging van 2,6 procent.

Dit jaar zijn er veel prijsveranderingen bij Ziggo. De gemiddelde prijsstijging is 1,43 euro, maar er wordt ook een aantal pakketten in prijs verlaagd. Ziggo biedt sinds 18 mei ‘internet only’ pakketten aan. Hiervoor kregen klanten die een internet abonnement afsloten namelijk ook toegang tot tv-zenders via de Ziggo GO-app.

In de afgelopen vier jaar zijn pakketten die internet bevatten, waaronder alles-in-1, gestegen met bedragen tussen de 2 en  2,50 euro. In de afgelopen vier jaar is een alles-in-pakket gemiddeld met bijna 6,50 euro per maand gestegen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.