Ads Top

Proximus verdubbelt snelheid VDSL-breedbandnetwerk


Proximus versterkt zijn bestaande VDSL-infrastructuur. Ingenieurs van Nokia hebben samen met Proximus de 2MX6-technologie ontwikkeld, waardoor twee keer zoveel klanten op één straatkast kunnen worden aangesloten, en tegelijk de snelheid van breedbandinternet wordt verdubbeld en het energieverbruik wordt verlaagd.

Deze innovatie is onlangs voor het eerst ter wereld in real life-omstandigheden toegepast in Andenne. In de komende maanden zal ze in nog eens honderden straatkasten worden uitgerold.

Concreet maakt de nieuwe Nokia-apparatuur het mogelijk om, met een bescheiden investering, het maximum aantal potentiële klanten dat een straatkast kan bedienen te verdubbelen, van 192 tot 384 gebruikers per ROP.

Bovendien kunnen deze verbeteringen worden gerealiseerd zonder de minste overlast voor de buurt: de miniaturisering van de elektronica laat toe om deze krachtige apparatuur in bestaande straatkasten in te bouwen zonder dat een nieuwe kast moet worden geïnstalleerd, waardoor het mogelijk wordt meer klanten erin te ontvangen zonder dat straatwerken nodig zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.