Ads Top

Ziggo klanten in regio Capelle aan den IJssel stappen over op digitale radio

Ziggo klanten uit de regio Capelle aan den IJssel maken op woensdag 24 februari de overstap van analoge naar digitale radio via de kabel. Na het omschakelen naar digitale televisie, schakelt Ziggo nu ook analoge radio om naar volledig digitaal.

Eind 2021 moet heel Nederland zijn omgeschakeld naar digitale radio. Op dit moment luistert al zo’n 95 procent van de Nederlanders radio op een andere manier dan analoog via de kabel.

Klanten die overstappen op digitale radio, kunnen dat op twee manieren doen: via hun tv of mediabox, of middels de Digitale radio ontvanger. Via de mediabox of tv (modellen na 2010) is er geen aanpassing vereist. Klanten die liever via de Digitale radio ontvanger luisteren, kunnen deze via Ziggo of een elektronicawinkel aanschaffen.

De Digitale radio ontvanger is eenvoudig te installeren aan de hand van de meegeleverde handleiding. Klanten die toch liever analoog willen blijven luisteren kunnen dit via de ether doen. Hiervoor is een FM-antenne nodig. Klanten die een radio zonder FM-antenne hebben, kunnen een gratis FM-antenne bestellen via de website van Ziggo of ophalen in de winkels van Vodafone en Ziggo.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.